FilmPapa HD

Legjobb filmek online listája, teljes film adatlapok, valamint régi és új mozifilmek és sorozatok ismertetői, színészadatbázis magyarul regisztráció nélkül

Vera Farmiga, az ukrán származású amerikai filmsztár

vera_ann_farmiga_4.png

Vera Ann Farmiga, az ukrán gyökerekkel rendelkező amerikai színésznő és filmrendező, pályafutását a színpadon kezdte, majd hamarosan meghódította a filmvilágot. Számos kiemelkedő alakításával és sokoldalúságával kitűnt Hollywoodban.

Farmiga 1973-ban született Cliftonban, New Jerseyben, és hat testvérével együtt nőtt fel. Karrierje a 90-es évek végén indult, amikor debütált a Broadway-n a "Szembesítés" című darab feldolgozásában.

vera_ann_farmiga_1.png

Első filmes áttörését a "Down to the Bone" című független film hozta meg, amelyért számos elismerést és díjat kapott. Ezt követően olyan nagy sikerű filmekben szerepelt, mint a "The Departed" és az "Up in the Air", melyekért további díjakat zsebelt be.

Színészi tehetségét számos díjra jelölték, és 2010-ben a British Independent Film Awards-on "Legjobb színésznő" kategóriában nyert.

vera_ann_farmiga_2.png

A színészet mellett Farmiga rendezőként és producerként is tevékenykedik. Egyik legismertebb rendezése a "Higher Ground" című film, amelyben maga is főszerepet játszott.

Magánéletében is sikeres, 2008-ban összeházasodott Renn Hawkey-vel, akivel boldog családi életet élnek. Korábbi házassága Sebastian Roché-vel volt, mely 2004-ben ért véget.

vera_ann_farmiga_5.png

Vera Farmiga nemcsak tehetségéről és sokoldalúságáról ismert, hanem büszkén vállalja ukrán származását is, ami inspirációt ad karrierjéhez és életéhez egyaránt.

Elrejtés
süti beállítások módosítása