FilmPapa HD

Legjobb filmek online listája, teljes film adatlapok, valamint régi és új mozifilmek és sorozatok ismertetői, színészadatbázis magyarul regisztráció nélkül

Az idő múlásának jelei már rajta is meglátszanak Jeff Goldblum

jeff_goldblum.png

 – Így fest ma a Jurassic Park jóképű káoszelmélet-szakértője. A Jurassic Park egy fantasztikus kalandfilm, melyet Steven Spielberg rendezett Michael Crichton azonos című regénye alapján 1993-ban.

A történet középpontjában Isla Nublar nevű képzeletbeli sziget áll, ahol a gazdag John Hammond és cégének genetikusai egy látványos parkot hoznak létre klónozott dinoszauruszokkal. Hammond meghív három tudóst – akiket Sam Neill, Laura Dern és Jeff Goldblum alakítanak – hogy megvizsgálják a létesítményt a megnyitás előtt.

jeff_goldblum_1.png

Egy szabotázs következtében az ősi lények elszabadulnak, és a technikusokkal, valamint a látogatókkal együtt mindenki menekülni kényszerül. Malcolm kiváló matematikus, aki a káoszelmélet szakértője. Goldblum alakja Malcolm karaktere volt az egyik legkedveltebb, és számos alkalommal megjelent a popkultúrában.

A karakter legendás mondata „Az élet mindig talál egy utat”, ami szinte már szinonimája lett Goldblumnak és a Jurassic Park franchise-nak, és Malcolmot a legtöbbet megjelenő karakternek tartják a franchise-ban.

jeff_goldblum_2.png

A film premierjének idején a bevétel meghaladta a 914 millió dollárt, ami akkoriban minden idők legnagyobb sikere volt a mozikban, és még mindig sokunk kedvence a toplistákon. A Jurassic Park később franchise-á nőtte ki magát, és összesen hat filmet és egy animációs sorozatot tartalmaz.

Goldblum egy ideig színészetet tanított a Playhouse West észak-hollywoodi iskolájában Robert Carnegie-val. Együtt néhány társával készített és rendezett egy Oscar-díjra jelölt rövidfilmet, a Little Surprises-t 1996-ban.

Az igazi áttörést az 1986-os A légy című film hozta meg számára. Számos más filmben is feltűnt a Jurassic Park előtt, de ez az alkotás hozta meg számára a világsikert.

Nyilvánvaló volt, hogy a Jurassic Park második részében, Az elveszett világban is szerepelnie kell. Azóta olyan projektekben is láthattuk, mint az Függetlenség napja 1.2., Édes vízi élet, A galaxis őrzői vol. 2., Thor: Ragnarök, és újabb felkéréseket kapott a Jurassic World: Bukott birodalomban és a Jurassic World: Világuralomban.

Elrejtés
süti beállítások módosítása