FilmPapa HD

Legjobb filmek online listája, teljes film adatlapok, valamint régi és új mozifilmek és sorozatok ismertetői, színészadatbázis magyarul regisztráció nélkül

Top 5 legjobb autós filmek

Ford v Ferrari (2019)

az_aszfalt_kiralyai.png

Magyar címén **Az aszfalt királyai**, 2019. november 15-én került a mozikba. A film az 1966-os évekhez visz vissza minket, amikor a Ferrari uralta a világ versenypályáit, és az elmúlt nyolc Le Mans-i 24 órás versenyből hetet megnyert.

A történet a kihívók szemszögéből mutatja be az eseményeket. A legendás amerikai autótervezőt, Carroll Shelbyt Matt Damon formálja meg, aki egy kezdetben amatőr versenyző, Ken Miles (Christian Bale) oldalán dolgozik. 1964-ben, miután Shelby átvette a fejlesztési munkálatokat, együtt, a Ford vállalaton belüli akadályokat leküzdve megalkották és sikerre vitték Amerikában a Ford GT40-est.

A Ford végül győzedelmeskedett az 1966-os Le Mans-i 24 órás versenyen, bár Miles bánatára nem ő, hanem a 2-es rajtszámú autó ért célba elsőként, amelyet Bruce McLaren és Chris Amon vezettek. A Ferrari csúfos vereséget szenvedett, sőt még a Porsche is megelőzte. Az amerikaiak 1969-ig dominálták a versenyt, ekkor lépett színre a híres Gulf-színekben pompázó Porsche 917 K.

 Baby Driver (2017)

baby_driver_2017.png

Robbant be, és az elmúlt két évtized egyik legjobb autós filmjeként tartják számon. Írója és rendezője Edgar Wright (Galaxis útikalauz stopposoknak, Star Wars: Az utolsó Jedik), a főszerepekben Kevin Spacey, Ansel Elgort és Jamie Foxx.

A filmben Ansel Elgort egy fiatal, tehetséges sofőrt alakít, aki segíti a bankrablókat a szökésben. Az egyik emlékezetes üldözős jelenetben egy piros Subaru Impreza játszik főszerepet. A forgatás során több ilyen autót is használtak, mert a különböző jelenetekhez különböző átalakítások voltak szükségesek.

A Subaru Impreza WRX STI motorral lett felszerelve, így a 2,5 literes, négyhengeres, turbós boxermotor teljesítménye közel 300 lóerő. Az autó kovácsolt dugattyúkat, Exedy Stage 1 kuplungot, Cusco differenciálművet hátulra és OS Giken differenciálművet előre is kapott. Az autóba hidraulikus kézifék is került.

 

Need for Speed (2014)

need_for_speed_2014.png

Mindenképpen helyet érdemel ezen a listán a videojátékos előzményei miatt. Őszintén, ki ne nézte volna meg a filmet, még az előzetes negatív kritikák ellenére is? Mi is így tettünk...

A film legfőbb vonzereje a Shelby GT500, amely miatt sokan beültek a moziba.

 

 Drive (2011)

drive_2011.png

Lassú tempója ellenére az egyik legerősebb film a listán, amely teljesen magával ragadja a nézőt, és a végén ütős lezárással koronázza meg az élményt. Ryan Gosling ikonikus kabátja és az 1973-as Chevrolet Malibu vagy a 2011-es Ford Mustang GT is felejthetetlen.

A főszereplőt, Drivert nappal autós kaszkadőrként látjuk, éjjel pedig rablások sofőrjeként dolgozik. Kivételes képességeivel ő a legkeresettebb a szakmában, tökéletesen ismeri Los Angeles utcáit. Az egyik legjobb üldözős jelenet a filmben a Mustang és a Chrysler 300 C csatája, amelyből a fekete Mustang kerül ki győztesen.

 

Szállító (2002)

szallito_2002.png

Esetében érdemes az első résznél maradni, mert a folytatások nem hozták ugyanazt a színvonalat (a Taxi filmekhez hasonlóan, mindkét sorozat Luc Besson nevéhez fűződik). Az első rész Jason Statham és az 1998-as BMW E38 között remekül működött a kémia, kár, hogy az autót a film első harmadában felrobbantják...

2014-ben nálunk is elérhető volt használtan egy 2001-es BMW 730 Shadowline, amelyben kicsit úgy érezhettük magunkat, mint a film főszereplője, bár bankrablókat és elrabolt lányokat szerencsére nem szállítottunk.

 

Elrejtés
süti beállítások módosítása